Мокет или твърда настилка? Този почти хамлетовски въпрос е все така актуален, особено когато става дума за най-интимното, съкровено и лично пространство в дома ни, а именно спалнята.

През последните години паркетът и ламинатът сякаш набраха известно предимство, най-вече заради наслагванията с години предразсъдъци и митове, свързани най-вече с трудната му поддръжка.

И все пак, мокетът е най-използваната подова настилка в Западна Европа и присъствието му в милиони домове далеч не се дължи на случайността. Мокетът всъщност има много предимства и ползи, особено подходящ е за спалня и детска стая.

Защо мокетът е най-добрият избор за вашата спалня?

Ако сте скептични, в следващите редове обобщаваме няколко от чудесните предимства, които мокетът може да ви предложи, и сме сигурни, че те ще променят решението ви. Вижте кои са те:

Ненадминато удобство и уют

Този тип настилка е много по-мека, приятна на допир и комфортна. Той не се хлъзга, което го прави изключително подходящ избор за семейства с малки деца.

Друго негово предимство е омекотяването на удара при падане, което никак не е за подценяване, особено за най-малките обитатели на дома. Изключително щадящ е и за колената на бебета, които пълзят из цялата стая.

Отлични топлоизолационни свойства

Мокетът подарява на всеки, който е избрал него за настилка в дома си, безценното предимство да задържа топлината в помещението. Което го прави незаменима настилка в студените месеци, никой не иска да се измъкне от топлото си, меко и уютно легло и да стъпи на студен под сутринта, нали?

Антибактериални свойства

Този тип настилки по-често имат антибактериални свойства, което предпазва хората, които са се спрели на тях, от развитие на алергии. Съвременните мокети се произвеждат от качествени материи, чрез иновативни технологии, с най-високи изисквания за качество.

При правилна поддръжка, всичко това гарантира елиминирането на бактерии, акари и всякакви неприятни вредители.

Забравете за шумните стъпки

Още едно голямо предимство на мокета при избора на настилка е отсъствието на шум. Кога, ако не докато спим, искаме тишина. Мокетът със сигурност ни осигурява комфортът и луксът да спим в по-тиха спалня, да не усещаме всяко стъпка на партньора ни в стаята, особено ако имаме различен режим или пък разминаващи се работни графици.

Освен това, мокетът абсорбира шума, за разлика от твърдите настилки, които го отразяват и засилват. Това е чудесният избор за настилка, когато имате малки деца, с които спите в една стая и се страхувате да не ги събудите, когато влизате или излизате от стаята.

Богат избор

И още една полза на мокета – разнообразието и изборът са огромни. Цветове, шарки, стилове, материи, модели, размери – възможностите са неограничени. Този тип настилка безспорно се вписва перфектно във всяка дизайнерска схема.

И накрая – ако все пак не можете да се разделите с твърдите настилки и предпочитате ламинат или паркет, един съвет от нас – поставете килим от обкантен мокет в близост до леглото и в откритите части на спалнята. Това определено ще засили комфорта и уюта в стаята, а също ще ви помогне да спите в по-топла спалня през студените зимни месеци. Допълнително предимство е, че могат да бъдат изработени по размер за вашето помещение.

Разгледайте актуалните предложения на kilimi.kamko.bg и открийте подходящия мокет за вашия дом!