Избор на категория
Вашата количка

Често задавани въпроси

 

  • Хиляди килими, мокети и пътеки в наличност
  • Сигурно пазаруване
  • Достъпни цени
  • Всички артикули се изпращат в рамките на 24-48 часа
  • Бърза доставка
  • Лесно връщане в рамките на 14 дни
  • Милиони доволни клиенти от 1990 година насам

Имаме над 32 годишен опит в търговията с подови настилки. Затова можете да бъдете спокойни, че благодарение на нашите дългогодишни партньорства по света, ще ви доставим продукти с най-високо качество на най-добрите цени.

Доставяме с куриерски фирми. Цената на доставката се изчислява на кг. За готови артикули – килими и изтривалки – добавете в количка желания артикул и системата ще ви покаже цената на доставката. За мокети, пътеки, изтривалки на руло, изкуствена трева, балатум – след завършване на поръчката ще се свържем с вас, за да ви информираме за доставката. Само след вашето потвърждение ще задействаме поръчката.

По-малките и леки пратки се доставят с куриерска фирми Спиди. За по-обемните и едрогабаритни пратки използваме Ин тайм или Еконт, в зависимост от населеното място.

Можете да заплатите вашата поръчка на готови артикули с наложени платеж при доставката, с карта при завършване на поръчката или с банков превод. Също така предлагаме опцията за покупка на изплащане чрез UniCredit Bulbank. Артикули, които се режат по размер на клиента се заплащат предварително. За тях не е възможна опцията за плащане при доставка.

Предлагаме безпроблемно връщане на всички готови артикули (килими и изтривалки на размери) в срок от 14 дни. Всички поръчки, които са изработени по индивидуален размер на клиента не подлежат на връщане или замяна.

Куриерската услуга за връщане на артикул се поема от клиента с куриер по негово желание.

Сумата се възстановява по вашата банкова сметка в срок от 14 дни от получаване на стоката в нашия склад.

Разполагаме с два шоурума в София и във Варна, където може да видите и пипнете огромната селекция от цветове, материи и качества.

Нашите килими са произведени съобразно европейските стандарти и безопасни за използване у дома. Вълнените и акрилните килими правят пилинг, имайте това предвид, ако децата ви са склонни да сложат отделените влакна в устата си. Килимите от полипропилен и полиестер са издръжливи и не правят пилинг, което ги прави по-добрия избор, ако имате притеснения.

Понякога килимите могат да имат отличителна миризма от производствения процес. Тя НЕ е токсична и ще изветрее след известно време, когато килимът е отворен. Килимът е бил затворен в опаковка веднага след произвеждането му, заради което не се е „проветрил“ преди това. В този случай миризмата ще изчезне до няколко седмици.

Добре е килимът да бъде защитен с подложка. Тя предпазва от плъзгане, държи килима изпънат, подсигурява допълнителна мекота и предпазва настилката под килима.

Натуралните и синтетичните влакна имат различни предимства. Полипропилен и полиестер са синтетични влакна, които са издръжливи и устойчиви на петна. Те предлагат огромна палитра от цветове и достъпни цени. Вълната е натурално влакно с вековна история в производството на килими, което предлага много висока износоустойчивост и запазва визията си през годините. Това ги прави и по-скъпи от изкуствените килими. Имайте предвид, че вълнените и акрилните килими образуват пилинг. Тъй като нишката им е направена от много на брой къси естествени влакна, когато преждата се реже при производството, някои власинки остават незахванати за основата. Когато килимът е нов, ще мине известно време докато незахванатите власинки се отделят. Това е съвсем нормално за вълнените и акрилните килими и ще намалее с времето. Ако това не е нещо, което можете да приемете, синтетичен килим би бил по-добрата опция за вас. Затова е добре да изберете материята според начина си на живот. 

Прането на килими се препоръчва, само ако е необходимо. Килими, върху които минава голям трафик могат да бъдат прани и освежавани веднъж годишно. Професионално пране обикновено е необходимо на всеки 2-3 години при нормално използване и замърсяване на килима. За да запазите доброто му състояние е необходимо редовно почистване с прахосмукачка и бързо премахване на петна, ако направите такива.

При новите килими можете да забележите, че краят им се надига или не ляга плътно. Навиване на руло с лицето навън ще ускори процеса на отпускане. Дайте му малко време – няколко часа или го оставете навит през нощта. След това преценете дали сте доволни от резултата. Повторете обратното навиване, ако е необходимо.

Препоръчваме да завъртате килима си на 180 градуса на всеки 3 - 6 месеца, за равномерно износване и избеляване.

Можете да бъдете спокойни, че от 1990г насам имаме милиони доволни клиенти. Прочетете част от техните отзиви на следния линк: Отзиви