Избор на категория
Вашата количка

Мокети

Мокетите са едни от предпочитаните подови настилки, както за дома, така за офиси и различни публични места. Едно от големите им предимства е, че задържат топлината и осигуряват изолация от шума. Това ги прави чудесен избор за помещенията, които се отопляват по-трудно и в допълнение ще намалят сметките ви за ток или парно. Ако търсите подходящ мокет, разгледайте нашия онлайн магазин. В Kamko.bg ще намерите голямо разнообразие на модели, цветове, материали, цени и т.н., от които да изберете.

Мокети на отлични цени от kilimi.kamko.bg

Ние предлагаме луксозни меки мокети на отлични цени. Те ще бъдат перфектно допълнение към вашата спалня или хол и ще допринесат за вашия домашен уют, а също и стилното излъчване на интериора. Освен това, може да откриете висококачествени луксозни мокети, подходящи за офиси, хотели, магазини, заведения и други публични сгради, които имат висока устойчивост и дълъг живот.

Мокетите, които предлагаме са с високо качество на изработка и на оптимални цени. Най-хубавото е, че не ви се налага да обикаляте множество магазини в търсене на подходящата подова настилка. Вместо това може да поръчате всеки от наличните на сайта ни мокети онлайн, без да се налага да напускате дома си. Поръчайте лесно и удобно на топ цена, а ние ще ви го доставим. Ако все пак искате да ги видите и пипнете на живо, можете да го направите в някой от нашите шоуруми.

Мокетът става все по-популярен избор за подова настилка и може напълно да промени усещането в помещението. Той не само е успокояващ при стъпване, но също така оказва огромно влияние върху визията, шума и функционалността на пространството. С толкова много фактори, които трябва да се имат предвид, включително структура на мокета, материал, подложка, цвят и стил, важно е да се направи задълбочено проучване, за да се избегнат често срещани грешки при покупката на мокет.

В това ръководство ще научете основни фактори, които трябва да знаете, за да изберете своя мокет с увереност. Прочетете, за да получите задълбочен поглед върху това как можете да изберете най-добрия мокет за вашия дом.

Преди да смените мокета си

Мокетът може да издържи от 5 до 20 и повече години, в зависимост от качеството си и трафика, който поема и грижите, които полагате за него.

Как да разберете кога е дошъл моментът да смените своя мокет? Потърсете очевидни признаци на износване, като протрити следи в зони с голям трафик, петна, които не излизат или миризми, които не могат да бъдат премахнати. Ако виждате признаци, че вашият мокет е извън силите на добър препарат за почистване на мокети, определено е време да го смените, независимо от годините.

Съображения при покупка на мокет

 1. Материал

Мокетът се предлага в естествени и синтетични материали. Най-добрит от естествените материали е вълната. Синтетичните материали включват полипропилен, полиестер и полиамид. Имайте предвид, че естествените материали често са по-скъпи от опциите за синтетични мокети. Изборът на материал обаче е нещо повече от избор на мек допир под краката си. Всеки материал има силни и слаби страни. Някои са по-издръжливи, други са по-меки, а трети са по-устойчиви на петна. Например, полистерът е популярен избор поради своята устойчивост срещу петна и лесна грижа. От друга страна, вълната е изключително издържлива на голям трафик. Уверете се, че сте проучили предимствата и недостатъците на всеки материал, за да можете да изберете най-добрия вариант за вашето конкретно пространство.

Кои са най-добрите материали за мокет?

Когато избирате нов мокет, едно от важните решения, които трябва да вземете, е какъв материал искате в дома си. Материалът ще повлияе на усещането за мокета при стъпване, колко дълготраен е той и дори за коя стая е най-подходящ избраният мокет. В това ръководство за мокети ще прегледаме видовете мокети, включително изкуствени и естествени материи, както и техните плюсове и минуси, за да ви помогнем да решите кой е най-добрият за вас.

Видове материали за мокет

Когато става въпрос за избор на материала на мокета, трябва да помислите за няколко неща. Имате ли нужда от издръжлив мокет за помещения с голям трафик като хол или коридор? Или може би търсите супер мек мокет за спалня? Различните материали за мокет имат своите предимства.

Ето най-добрите материи за мокет и какво трябва да знаете за тях:

 • Мокет от полиамид

Полиамидът е популярен изкуствен материал за мокет. Известен е с това, че е издръжлив и се предлага в широка гама от цветове. Също така е устойчив на петна и лесен за почистване. Поради това той е чудесен избор за зони с голям трафик като коридора, а също така е достатъчно мек за натоварена всекидневна.

Този тип мокети имат по-висока цена и не са екологични. Така че не са подходящи, ако сте с ограничен бюджет или се опитвате да бъдете възможно най-екологични.

 • Мокет от полиестер

Като изкуствен материал, полиестерният мокет е добър избор за хора с алергии. Той е устойчив на петна и се предлага в голямо разнообразие от цветове. Освен това полиестерните мокети са по-издръжливи от полипропилена и са добър избор както за натоварени стаи, така и за по-тихи стаи, като например спалнята.

 • Мокет от полипропилен

Полипропиленът е едновременно издръжлив и на ниска цена, така че е перфектен избор, ако имате ограничен бюджет. Този тип мокет е устойчив на петна, така че не е нужно да се притеснявате за поддръжката. Поради това той е известен като страхотен универсален продукт за семеен дом или дори имоти под наем.

Въпреки това, този тип мокет е уязвим на топлина, така че горещи петна, като например горещи напитки, могат да оцветят мокета. Освен това не е толкова мек като другите материали за мокет и може по-лесно да се сплеска, особено в зони с голямо натоварване.

 • Мокет от вълна

Ако търсите лукс, вълнененият мокет определено е вашият избор. Този материал за мокети е по-скъп, но определено си заслужава цената. Вълнените мокети са еластични и устойчиви на петна, което означава, че добре поддържаният вълнен мокет може да издържи години! Луксозно мек и топъл материал, той е изискан избор и е най-доброто решение както за спалня, така и за всекидневна.

Като естествен материал, вълненият мокет регулира влагата в помещението. Но избягвайте поставянето му във влажни помещения, тъй като той поема голяма част от влагата във въздуха.

Най-добрият материал за мокети

Кой материал за мокет е най-добрият, зависи от вашите нужди и бюджет. За луксозен и мек мокет вълната определено е най-добрият избор, ако можете да си го позволите. Ако търсите издръжлив мокет за зона с голям трафик у дома, полиестерният мокет може да бъде чудесен избор.

Като цяло, ако търсите издръжлив мокет за зони с висока посещаемост в дома, мокетите от полиамид, полиестер и вълнаса най-добрите варианти. За зони с по-малък трафик, където искате мекота под краката си, по-подходящи са вълнени или полиестерни мокети. Ако влажността е проблем, като например в кухня или баня, полипропиленът е добър вариант.

 1. Плътност, тегло и структура

Всеки от тези фактори има пряко отношение към усещането и издръжливостта на мокета. Когато се разглеждат заедно, те ви дават добра представа за качеството на един мокет.

Плътността се отнася до това колко близо е всяко влакно на мокета до следващото. Колкото по-висока е плътността, толкова по-издръжлив ще бъде един мокет.

Теглото на нишките се отнася до теглото на мокета без подложката на квадратен метър. Тази мерна единица е важно да се разглежда заедно с другите споменати. Теглото само по себе си не може да ви каже много, когато става въпрос за качеството на мокета, тъй като може само да показва, че даден материал е по-тежък от друг. От друга страна, ако два мокета, изработени от един и същ материал, имат различно тегло на бримката, това може да означава, че единият използва повече материал или има по-висока плътност.

 1. Грижа и поддръжка

Въпреки че всички мокети изискват често почистване с прахосмукачка и почистване на петна от разливане от време на време, някои видове мокети изискват по-внимателна поддръжка и почистване от други. Изборът на издръжлив, устойчив на петна мокет би бил идеален за тези с малки деца или домашни любимци. От друга страна, ако желаете да поставите мокет в стая с по-малко движение, може да сте спокойни в избора на мек и луксозен мокет, но може би не толкова издръжлив. Ако изберете материал за мокет, който изисква по-редовна поддръжка, уверете се, че разполагате с времето и инструментите, необходими за правилната му поддръжка.

 1. Подложка

Също толкова важна, колкото и самият мокет, е подложката му. Въпреки че няма да виждате подложката, след като мокетът е монтиран, тя ще повлияе значително на усещането на мокета под краката, колко изолирана е стаята и дори колко звукопоглъщащ е мокетът. Не забравяйте да проучите опциите за подложка на мокета и изберете опция, която е издръжлива и отговаря на нуждите на вашето пространство.

Видове мокети

 1. Бримков

Бримков мокет се отнася до мокет, чиито влакна не се нарязват, а вместо това се запазват като малки бримки. Тези мокети са доста издръжливи и са чудесен избор за стаи с голям трафик. Те не показват отпечатъци от стъпки или линии след прахосмукачка и често са много устойчиви на петна. Важно е обаче да се отбележи, че тези мокети могат да се закачат или раздърпат. Това е особено важно за собствениците на домашни любимци.

 1. Рязана бримка

Мокети с рязана бримка се наричат мокети, чиито бримки са отрязани. Те създават мек, пухкав външен вид. По тези мокети се виждат повече следи от стъпки и прахосмукачка, но са предпочитани заради своята мекота. В повечето случаи се почистват лесно и са подходящи за всички помещения. Мокетите с по-голяма височина на нишката от този вид имат плътно кадифено усещане, но могат да се износят по-бързо, затова са подходящи за помещения със среден до нисък трафик, като спални или стаи за гости.

 1. Шаги

Шаги мокетите още наричани рошави мокети са мокети с дълги отрязани нишки. Дължината им позволява да се усукват и разрошват по неправилен начин. Поради това шаги мокетът скрива следи от стъпки, както и мръсотия. Този мокет е издръжлив и може да се използва в зони с голямо или малко натоварване.

На кратко - бримковият мокет е лесен за почистване, докато мокетът с рязана бримка е по-мек и луксозен.

Цена

Цената на всеки мокет зависи от вида, материала и количеството, необходимо за даден проект. В Камко ще откриете както мокети на ниски цени, така и луксозни мокети от висок клас. Ако разходите надхвърлят предвидения бюджет, можете да се възползвате от някоя от нашите месечни промоции на мокет като следите онлайн магазина ни.

Как да изберем мокет?

Големият набор от възможности може да направи покупката на мокет притеснителна. Въпреки това, когато определите качествата, които искате да притежава мокетът, можете бързо и лесно да рационализирате избора си. Нека да разгледаме някои важни фактори, които ще ви помогнат да стесните възможностите си за мокет.

За какво се използва стаята и какво натоварване получава?

Разглеждането на този въпрос ще стесни желаните от вас възможности. Например стаи, в които има интензивен трафик или са предразположени към петна от храна и напитки, като дневни, трапезарии или детски стаи, биха били най-подходящи за издръжливи, устойчиви на петна опции за мокет. Стая със слаб трафик или зона, където искате луксозно усещане, би била по-подходяща за мокет, който е мек и по-малко издръжлив.

Имате ли домашни любимци или деца?

Домашни любимци и деца помагат за по-бързото износване на мокета, включително забиващи нокти или неочаквани петна. Това е важно нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате мокет. Не забравяйте да проверите издръжливостта, устойчивостта на петна и дори вида на бримката. Не забравяйте, че бримковият мокет може да се закачи в ноктите на домашни любимци или други предмети, като например играчки и да се раздърпа.

Колко голяма е стаята?

Размерът на помещението влияе както върху общата цена на проекта, така и върху това какъв цвят или стил на мокета ще изглежда най-добре в пространството. Колкото по-голямо е пространството, толкова по-скъп ще бъде мокетът. Освен цената, размерът на стаята влияе върху това как ще изглеждат различните стилове и цветове на мокета. Малко пространство ще изглежда по-голямо със светъл мокет, докато тъмен мокет може да направи пространството да се усеща по-малко и тясно. Голямо пространство може да се направи по-уютно и привлекателно с мокет в по-тъмен тон, докато светлият мокет ще подчертае простора на стаята.

Можете да разгледате и поръчате мокет онлайн или да посетите някой от нашите шоуруми

Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол

Често задавани въпроси

Доставяте ли мокет до адрес и колко ще струва?

Доставяме мокети до повечето населени места с куриерски фирми. Цената на доставката зависи от квадратурата и теглото на избрания артикул. След като финализирате поръчката си, ние ще отправим запитване към куриер за възможността и цената на доставка и ще се свържем с вас за потвърждение. 

Колко време отнема доставката на мокет?

В зависимост от размера и теглото на мокета, доставката ще бъде извършена в рамките на 1-7 работни дни с куриерска фирма.

С каква ширина са мокетите?

Предлагаме мокети с ширина 4м и 5м. Дължината определяте вие спрямо индивидуалните ви размер.

Предлагате ли разкрояване и обкантване на мокет?

Можем да разкроим и обкантим избрания от вас мокет по индивидуални размери, както и във формата на кръг или елипса.

1-16 от 215 бр.
Бежово-кафяв шаги мокет Новел Бежово-кафяв шаги мокет Новел
-10 %
Новел е луксозен мокет с дълга нишка, който ще създаде комфорт в помещенията Ви! Има бежов цвят в нюансите на старо злато и е мек и приятен на допир.АнтистатиченПодходящ за спалня или заведениеУстойчив на слънчеви лъчи..
35.28 лв. /кв.м. 39.20 лв. /кв.м.
Син рошав мокет Елба Син рошав мокет Елба
-10 %
Син рошав мокет Елба е луксозен рошав мокет с нишки 21мм, който ще създаде комфорт във всяка стая у дома! Много мек и нежен на допир. Подходящ за употреба както за домашни, така и за обществени помещения Основа синтетична мрежа Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Подходящ за подово отопление..
26.91 лв. /кв.м. 29.90 лв. /кв.м.
Тъмносив рошав мокет Елба Тъмносив рошав мокет Елба
-10 %
Тъмносив рошав мокет Елба е луксозен рошав мокет с нишки 21мм, който ще създаде комфорт във всяка стая у дома! Много мек и нежен на допир. Подходящ за употреба както за домашни, така и за обществени помещения Основа синтетична мрежа Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Подходящ за подово отопление..
26.91 лв. /кв.м. 29.90 лв. /кв.м.
Червен рошав мокет Сфинкс Червен рошав мокет Сфинкс
-20 %
Червен рошав мокет Сфинкс е мокет със среднодълга нишка, който ще създаде комфорт в помещенията Ви! Цветът е наситен ярко червен. Подходящ за домашна употреба Ватиран гръб за допълнителна топло и шумоизолация Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Устойчив на петна Подходящ за подово отопление..
21.52 лв. /кв.м. 26.90 лв. /кв.м.
Бял шаги мокет Баунти Бял шаги мокет Баунти
-10 %
Бял шаги мокет Баунти е луксозен рошав мокет с нишки 20мм, който ще създаде комфорт във всяка стая у дома! Много мек и нежен на допир. Подходящ за домашна употреба или ефектен акцент в заведение Основа синтетична мрежа Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Подходящ за подово отопление..
26.91 лв. /кв.м. 29.90 лв. /кв.м.
Светлобежов рошав мокет Сфинкс
-20 %
Светлобежов рошав мокет Сфинкс е мокет със среднодълга нишка, който ще създаде комфорт в помещенията Ви! Подходящ за домашна употреба Основа синтетична мрежа за по-голяма здравина Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Устойчив на петна Подходящ за подово отопление..
21.52 лв. /кв.м. 26.90 лв. /кв.м.
Бял мокет Болоня
-20 %
Бял мокет Болоня е мокет с рязана бримка, подходящ за употреба у дома или в хотелски стаи. Мек и приятен на допир. Белият цвят не е снежнобял. Подходящ за средно към силно натоварени домашни помещения Основа синтетична мрежа Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Подходящ за подово отоплениеПодходящ за стълби..
21.52 лв. /кв.м. 26.90 лв. /кв.м.
Кафяв мокет Болоня
-20 %
Кафяв мокет Болоня е мокет с рязана бримка, подходящ за употреба у дома или в хотелски стаи. Мек и приятен на допир. Подходящ за средно към силно натоварени домашни помещения Ватиран гръб за допълнителна шумо и топлоизолация Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Подходящ за подово отоплениеПодходящ за стълби..
21.52 лв. /кв.м. 26.90 лв. /кв.м.
Сив шаги мокет Баунти Сив шаги мокет Баунти
-10 %
Сив шаги мокет Баунти е луксозен мек мокет с дълга нишка, който ще създаде комфорт във всяка стая у дома! Подходящ за домашна употреба или ефектен акцент в заведение Основа синтетична мрежа Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Подходящ за подово отопление..
26.91 лв. /кв.м. 29.90 лв. /кв.м.
Светлокафяв луксозен мокет Гран сасо Светлокафяв луксозен мокет Гран сасо
-20 %
Светлокафяв мокет Гран сасо е луксозен мек мокет с рязана бримка.Има ватиран гръб за по-голяма топло и шумоизолация;Висок клас подходящ за силно натоварени домашни помещения, хотелски стаи, заведение;Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи;Антистатичен;Подходящ за подово отопление...
41.60 лв. /кв.м. 52.00 лв. /кв.м.
Сиво-черен меланжиран мокет Гарда Сиво-черен меланжиран мокет Гарда
-20 %
Сиво-черен меланжиран мокет Гарда е мокет с рязана бримка. Гръб синтетична мрежа за по-гоялама здравина Подходящ за средно натоварени домашни помещения Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Устойчив на петна Подходящ за подово отопление..
21.52 лв. /кв.м. 26.90 лв. /кв.м.
Мек розов мокет Сицилия Мек розов мокет Сицилия
-10 %
Розов мокет Сицилия е мокет с рязана бримка, подходящ за употреба у дома, спалня, детска стая или в хотелски стаи. Мек и приятен на допир. Розовият нюанс има леко лилавеещ оттенък.Подходящ за средно натоварени домашни помещенияКлас на луксозност 4/5Ватиран гръб за по-голяма топло и шумоизолацияЦветове, устойчиви на слънчеви лъчиАнтистатиченПодходящ за подово отопление..
26.10 лв. /кв.м. 29.00 лв. /кв.м.
Черен мокет Уембли
-20 %
Черен мокет Уембли е мокет с рязана бримка, подходящ за домашна употреба или в хотелски стаи. Създава комфорт в помещението.Ватиран гръб за по-добра шумо и топлоизолация;Среден клас подходящ за среднонатоварени домашни помещения, хотелски стаи;Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи;Антистатичен;Подходящ за подово отопление...
18.32 лв. /кв.м. 22.90 лв. /кв.м.
Светлобежов мокет Уембли
-20 %
Светлобежов мокет Уембли е мокет с рязана бримка, подходящ за домашна употреба или в хотелски стаи. Създава комфорт в помещението.Ватиран гръб за по-добра шумо и топлоизолация;Среден клас подходящ за среднонатоварени домашни помещения, хотелски стаи;Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи;Антистатичен;Подходящ за подово отопление...
18.32 лв. /кв.м. 22.90 лв. /кв.м.
Тъмночервен мокет Уембли
-20 %
Червен мокет Уембли е мокет с рязана бримка, подходящ за домашна употреба или в хотелски стаи. Създава комфорт в помещението.Ватиран гръб за по-добра шумо и топлоизолация;Среден клас подходящ за среднонатоварени домашни помещения, хотелски стаи;Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи;Антистатичен;Подходящ за подово отопление...
18.32 лв. /кв.м. 22.90 лв. /кв.м.
Зелен мокет Уембли
-20 %
Зелен мокет Уембли е мокет с рязана бримка, подходящ за домашна употреба или в хотелски стаи. Създава комфорт в помещението.Ватиран гръб за по-добра шумо и топлоизолация;Среден клас подходящ за среднонатоварени домашни помещения, хотелски стаи;Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи;Антистатичен;Подходящ за подово отопление...
18.32 лв. /кв.м. 22.90 лв. /кв.м.
1-16 от 215 бр.