Избор на категория
Вашата количка

Вълнени мокети

Вълната е прекрасно натурално влакно. Тя е естествен изолатор, забавящ огъня, лесна за почистване и e устойчива на натиск. Свалете обувките! Нашите комфортни вълнени мокети изглеждат толкова луксозни. Готови ли сте да изберете вълнен мокет за вашия дом?

Предимства на мокет от вълна

Висока издръжливост

Вълнените мокети се произвеждат от къси влакна вълна, добита от овце. Въпреки че е продукт от по-висок клас, вълната не е крехка. Нейната устойчивост се оценява като отлична и при правилна поддръжка издържа десетилетия на износване. Един аспект на нейната естествена издръжливост е присъщата му еластичност, заради която вълната издържа на смачкване. За разлика от някои синтетични влакна, които в крайна сметка се смачкват поради пешеходен трафик и/или тежки мебели, килимът от естествена вълна пружинира обратно под краката и под тежестта на мебелите, запазвайки първоначалната си дебелина и еластично усещане в продължение на години употреба. Структурата на вълнените влакна е естествено къдрава, което им придава еластичност. Синтетичните влакна получават тази еластичност само по изкуствен начин, могат да я загубят с времето. Това помага да се осигури дълголетие на вълнения мокет, който може да надживее мокетите от синтетични влакна.

Запазва цвета си

Вълнените мокети запазват оригиналния си цвят в продължение на години на износване и почистване. Молекулярната структура на вълната приема боята много добре и я заключва. Химическата съставка на вълнените влакна, базирана на протеини, лесно приема багрилата и фиксира цвета за превъзходна интензивност и устойчивост на цвета. Тази характеристика позволява на вълнените мокети и килими да се предлагат в широка гама от цветове и шарки, което позволява фини вариации в нюансите, за да се постигне високо ниво на естетически привлекателност.

Лесно почистване

Вълната има естествено покритие, което е устойчиво на петна на водна основа, каквито са по-голямата част от петната при разливане на течности. Отстраняването на петна не е сложно, ако разливите се отстранят незабавно. Едно от големите предимства на вълнените влакна е тяхната припокриваща се структура, която изглежда и действа като керемиди. Това помага за отблъскването на мръсотия и течности, предпазвайки като щит вътрешната част на влакното. По този начин мръсотията и разлетите течности се задържат на повърхността на мокета, което ви дава възможност за по-успешното му почистване.

Природосъобразен материал

Вълната е високоефективен естествен изолатор - овцете са много меки и щастливи животни. Неговите изолационни свойства се забелязват при поставянето на вълнения мокет. През зимата топлината в помещението се изплъзва през пода в студената земя или бетонната плоча отдолу. Вълненият мокет ефективно изолира пода, за да намали загубите на топлинна енергия и разходите за отопление, което прави стаите по-уютни през зимата. Вълната също така естествено абсорбира водните пари от въздуха, като регулира влажността на закрито, която често се появява през летните месеци

Друг страхотен страничен ефект: уникалните свойства на вълната за абсорбиране на влага възпрепятстват статичното електричество, намалявайки тези досадни статични удари, често срещани при студено и сухо време. Той е биоразградим и рециклируем, така че няма да прекара векове, заемайки място в депото, както ще направи синтетичният мокет. Вълната също помага за въздуха в дома ви. Тя може да абсорбира около 30% от теглото си във влага, без да се чувства влажна, което я прави евтин, но ефективен регулатор на влагата и температурата в помещението. Това прави вълнения мокет чудесен избор за всеки сезон!

Доказано е също, че вълнените мокети са ефективен "филтър";. Неговите естествени влакна могат да абсорбират и задържат химикали като формалдехид и азотен диоксид, страничен продукт от пушенето и горенето. (резултат от нагреватели, камини, печки и др.)

Трудно горим

Вълненият мокет е естествено устойчив на пламък и има по-висока точка на горимост (което е най-ниската температура, при която запалимо вещество във въздуха ще се възпламени и ще продължи да гори) в сравнение с други синтетични варианти, което го прави по-устойчив на изпуснати кибрит, цигари, искри и други източници на огън. Пренаселените обществени съоръжения като летища и казина често използват вълнен мокет за тази безопасност.

Вълната е здрава натурална материя за мокет, чиито качества синтетичните мокети не могат да постигнат. И въпреки че има малко по-висока цена от повечето синтетичните алтернативи, ще се уверите, че вълненият мокет предоставя всички предимства, за които плащате повече – той  е много добра инвестиция с висока възвръщаемост през годините.

Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол

1-16 от 17 бр.
Бял мокет Нелсън е мокет от вълна с красива средноголяма бримка. Цветът комбинира бели и кремави натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
44.00 лв. /кв.м.
Мокет Нелсън е мокет от вълна с красива средноголяма бримка. Цветът комбинира кремави и бежови натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
44.00 лв. /кв.м.
Мокет Нелсън е мокет от вълна с красива средноголяма бримка. Цветът комбинира кремави и бежови натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
44.00 лв. /кв.м.
Тъмносив вълнен мокет Бъкингам е мокет с рязана бримка и основа синтетична мрежа.Създава много добра шумо и топлоизолацияПодходящ за силно натоварени домашни помещения и слабонатоварени обществени местаЦветове, устойчиви на слънчеви лъчиАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеПодходящ за стълби..
52.00 лв. /кв.м.
Светлобежов вълнен мокет Бъкингам е мокет с рязана бримка и основа синтетична мрежа.Създава много добра шумо и топлоизолацияПодходящ за силно натоварени домашни помещения и слабонатоварени обществени местаЦветове, устойчиви на слънчеви лъчиАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеПодходящ за стълби..
52.00 лв. /кв.м.
Мокет Луизиана е бримков мокет от вълна. Цветът комбинира светли кремави, бежови и сивкави натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
49.00 лв. /кв.м.
Кремав вълнен мокет Бъкингам е мокет с рязана бримка и основа синтетична мрежа.Създава много добра шумо и топлоизолацияПодходящ за силно натоварени домашни помещения и слабонатоварени обществени местаЦветове, устойчиви на слънчеви лъчиАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеПодходящ за стълби..
52.00 лв. /кв.м.
Мокет Луизиана е бримков мокет от вълна. Цветът комбинира светли бели и кремави натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
49.00 лв. /кв.м.
Светлолилав вълнен бримков мокет в меланжирани преливащи нюанси на бяло и синьо, подходящ за домашна употреба или офис. Гърбът е от юта.Състав: 40% вълна 60% полипропилен..
20.90 лв. /кв.м.
Бежов мокет Румба е мокет с рязана бримка и основа синтетична мрежа. Състав 80% вълна, 20% полипропилен.Подходящ за средно до силно натоварени домашни помещения Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Подходящ за подово отопление..
38.00 лв. /кв.м.
Мокет Кашмир е бримков мокет от вълна. Цветът комбинира тъмни графитени нюанси на вълната и има натурална визия. Гърбът е ватиран.Създава много добра шумо и топлоизолация Антистатичен Подходящ за подово отопление Подходящ за спалня, всекидневна и офис..
46.00 лв. /кв.м.
Мокет Кашмир е бримков мокет от вълна. Цветът комбинира светло бежови и сивкави нюанси на вълната с натурална визия. Гърбът е ватиран.Създава много добра шумо и топлоизолация Антистатичен Подходящ за подово отопление Подходящ за спалня, всекидневна и офис..
46.00 лв. /кв.м.
Сивеещ вълнен мокет Клантън едра бримка Сивеещ вълнен мокет Клантън едра бримка
✘Изчерпано
Мокет Класнтън е мокет от вълна с красива едра бримка. Цветът комбинира светли сивкави и кремави натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
49.00 лв. /кв.м.
Светлобежов вълнен мокет Гленко Светлобежов вълнен мокет Гленко
✘Изчерпано
Светлобежов вълнен мокет Гленко е мокет с рязана бримка и ватиран гръб.Създава много добра шумо и топлоизолация Подходящ за силно натоварени домашни помещения Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Подходящ за подово отопление..
27.90 лв. /кв.м.
Кремав вълнен мокет Гленко Кремав вълнен мокет Гленко
✘Изчерпано
Кремав вълнен мокет Гленко е мокет с рязана бримка и основа синтетична мрежа.Подходящ за силно натоварени домашни помещения Цветове, устойчиви на слънчеви лъчи Антистатичен Подходящ за подово отопление..
26.90 лв. /кв.м.
Светлосин вълнен мокет Светлосин вълнен мокет
✘Изчерпано
Светлосин вълнен бримков мокет в меланжирани преливащи нюанси на бяло и синьо, подходящ за домашна употреба или офис. Гърбът е от юта.Състав: 40% вълна 60% полипропилен..
18.90 лв. /кв.м.
1-16 от 17 бр.