Избор на категория
Вашата количка

Вълнени мокети

Защо да изберете вълнен мокет

Вълната е прекрасно натурално влакно. Тя е естествен изолатор, забавящ огъня, лесна за почистване и e устойчива на натиск. Свалете обувките! Нашите комфортни вълнени мокети изглеждат толкова луксозни.

Готови ли сте да изберете вълнен мокет за вашия дом?

Вълненият мокет е с висока издръжливост

Вълнените мокети се произвеждат от къси влакна вълна, добита от овце. Въпреки че е продукт от по-висок клас, вълната не е крехка. Нейната устойчивост се оценява като отлична и при правилна поддръжка издържа десетилетия на износване. Един аспект на нейната естествена издръжливост е присъщата му еластичност, заради която вълната издържа на смачкване. За разлика от някои синтетични влакна, които в крайна сметка се смачкват поради пешеходен трафик и/или тежки мебели, килимът от естествена вълна пружинира обратно под краката и под тежестта на мебелите, запазвайки първоначалната си дебелина и еластично усещане в продължение на години употреба. Структурата на вълнените влакна е естествено къдрава, което им придава еластичност. Синтетичните влакна получават тази еластичност само по изкуствен начин, могат да я загубят с времето. Това помага да се осигури дълголетие на вълнения мокет, който може да надживее мокетите от синтетични влакна.

Вълненият мокет е естествено устойчив на пламък и има по-висока точка на горимост (което е най-ниската температура, при която запалимо вещество във въздуха ще се възпламени и ще продължи да гори) в сравнение с други синтетични варианти, което го прави по-устойчив на изпуснати кибрит, цигари, искри и други източници на огън. Пренаселените обществени съоръжения като летища и казина често използват вълнен мокет за тази безопасност.

Вълнените мокети запазват цвета си и се почистват лесно

Вълнените мокети запазват оригиналния си цвят в продължение на години на износване и почистване. Молекулярната структура на вълната приема боята много добре и я заключва. Химическата съставка на вълнените влакна, базирана на протеини, лесно приема багрилата и фиксира цвета за превъзходна интензивност и устойчивост на цвета. Тази характеристика позволява на вълнените мокети и вълнени килими да се предлагат в широка гама от цветове и шарки, което позволява фини вариации в нюансите, за да се постигне високо ниво на естетически привлекателност.

Вълната има естествено покритие, което е устойчиво на петна на водна основа, каквито са по-голямата част от петната при разливане на течности. Отстраняването на петна не е сложно, ако разливите се отстранят незабавно. Едно от големите предимства на вълнените влакна е тяхната припокриваща се структура, която изглежда и действа като керемиди. Това помага за отблъскването на мръсотия и течности, предпазвайки като щит вътрешната част на влакното. По този начин мръсотията и разлетите течности се задържат на повърхността на мокета, което ви дава възможност за по-успешното му почистване.


Вълната е природосъобразен материал

Вълната е високоефективен естествен изолатор - овцете са много меки и щастливи животни. Неговите изолационни свойства се забелязват при поставянето на вълнения мокет. През зимата топлината в помещението се изплъзва през пода в студената земя или бетонната плоча отдолу. Вълненият мокет ефективно изолира пода, за да намали загубите на топлинна енергия и разходите за отопление, което прави стаите по-уютни през зимата. Вълната също така естествено абсорбира водните пари от въздуха, като регулира влажността на закрито, която често се появява през летните месеци

Друг страхотен страничен ефект: уникалните свойства на вълната за абсорбиране на влага възпрепятстват статичното електричество, намалявайки тези досадни статични удари, често срещани при студено и сухо време. Той е биоразградим и рециклируем, така че няма да прекара векове, заемайки място в депото, както ще направи синтетичният мокет. Вълната също помага за въздуха в дома ви. Тя може да абсорбира около 30% от теглото си във влага, без да се чувства влажна, което я прави евтин, но ефективен регулатор на влагата и температурата в помещението. Това прави вълнения мокет чудесен избор за всеки сезон!

Доказано е също, че вълнените мокети са ефективен "филтър";. Неговите естествени влакна могат да абсорбират и задържат химикали като формалдехид и азотен диоксид, страничен продукт от пушенето и горенето. (резултат от нагреватели, камини, печки и др.)

Вълната е здрава натурална материя за мокет, чиито качества синтетичните мокети не могат да постигнат. И въпреки че има малко по-висока цена от повечето синтетичните алтернативи, ще се уверите, че вълненият мокет предоставя всички предимства, за които плащате повече – той  е много добра инвестиция с висока възвръщаемост през годините.

Бърза и сигурна доставка до области: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол

1-15 от 15 бр.
Бежово-сив меланжиран вълнен мокет Осло
НОВ
Мокет Осло е бримков мокет от 50% вълна и 50% полиестер, подходящ за силно натоварени домашни помещения. Цветът комбинира бежови и сиви нюанси на вълната и има натурална визия. Гърбът е синтетична мрежа за по-голяма здравина.  Създава много добра шумо и топлоизолация Антистатичен Подходящ за подово отопление Подходящ за хол, спалня и офис..
46.00 лв. /кв.м.
Бежов меланжиран вълнен мокет Осло Бежов меланжиран вълнен мокет Осло
НОВ
Мокет Осло е бримков мокет от 50% вълна и 50% полиестер, подходящ за силно натоварени домашни помещения. Цветът комбинира бежови нюанси на вълната и има натурална визия. Гърбът е синтетична мрежа за по-голяма здравина.  Създава много добра шумо и топлоизолация Антистатичен Подходящ за подово отопление Подходящ за хол, спалня и офис..
46.00 лв. /кв.м.
Мокет Шетленд е мокет от вълна със ситна бримка. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченОснова синтетична мрежа за по-голяма здравинаПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
46.00 лв. /кв.м.
Мокет Класнтън е мокет от вълна с красива едра бримка. Цветът комбинира светли бежови и сивкави натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
55.90 лв. /кв.м.
Мокет Класнтън е мокет от вълна с красива едра бримка. Цветът е натурално бял цвят с лек меланж от естествените багри на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
55.90 лв. /кв.м.
Бял мокет Нелсън е мокет от вълна с красива средноголяма бримка. Цветът комбинира бели и кремави натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
55.90 лв. /кв.м.
Мокет Нелсън е мокет от вълна с красива средноголяма бримка. Цветът комбинира кремави и бежови натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
55.90 лв. /кв.м.
Мокет Нелсън е мокет от вълна с красива средноголяма бримка. Цветът комбинира кремави и бежови натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
55.90 лв. /кв.м.
Тъмносив вълнен мокет Бъкингам е мокет с рязана бримка и основа синтетична мрежа.Създава много добра шумо и топлоизолацияПодходящ за силно натоварени домашни помещения и слабонатоварени обществени местаЦветове, устойчиви на слънчеви лъчиАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеПодходящ за стълби..
52.00 лв. /кв.м.
Светлобежов вълнен мокет Бъкингам е мокет с рязана бримка и основа синтетична мрежа.Създава много добра шумо и топлоизолацияПодходящ за силно натоварени домашни помещения и слабонатоварени обществени местаЦветове, устойчиви на слънчеви лъчиАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеПодходящ за стълби..
52.00 лв. /кв.м.
Мокет Класнтън е мокет от вълна с красива едра бримка. Цветът комбинира светли сивкави и кремави натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
55.90 лв. /кв.м.
Кремав вълнен мокет Бъкингам е мокет с рязана бримка и основа синтетична мрежа.Създава много добра шумо и топлоизолацияПодходящ за силно натоварени домашни помещения и слабонатоварени обществени местаЦветове, устойчиви на слънчеви лъчиАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеПодходящ за стълби..
52.00 лв. /кв.м.
Мокет Луизиана е бримков мокет от вълна. Цветът комбинира светли бели и кремави натурални нюанси на вълната. Основата на мокета е синтетична мрежа за по-голяма устойчивост.Подходящ за силнонатоварени домашни помещенияСъздава много добра шумо и топлоизолацияАнтистатиченПодходящ за подово отоплениеУстойчив на слънчеви лъчиПодходящ за стълби..
49.00 лв. /кв.м.
Мокет Кашмир е бримков мокет от вълна. Цветът комбинира тъмни графитени нюанси на вълната и има натурална визия. Гърбът е ватиран. Създава много добра шумо и топлоизолация Антистатичен Подходящ за подово отопление Подходящ за спалня, всекидневна и офис..
48.00 лв. /кв.м.
Мокет Кашмир е бримков мокет от вълна. Цветът комбинира светло бежови и сивкави нюанси на вълната с натурална визия. Гърбът е ватиран. Създава много добра шумо и топлоизолация Антистатичен Подходящ за подово отопление Подходящ за спалня, всекидневна и офис..
48.00 лв. /кв.м.
1-15 от 15 бр.